΄Ενζυμα, απορρόφηση & υγεία των αρθρώσεων

Οι πόνοι στις αρθρώσεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο σε άτομα μετά τα 50 έτη, αλλά συχνά  ταλαιπωρούν και νεότερα άτομα ως αποτέλεσμα τραυματισμών, αυξημένου σωματικού βάρους ή συνεχούς μηχανικής καταπόνησης. Ανάλογα με την αιτία και το βαθμό φθοράς των χόνδρων των αρθρώσεων, ο πόνος στην άρθρωση μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα πίεσης, οίδημα ή δυσκολία στην κίνηση.

Υπάρχουν και αθλήματα που καταπονούν σημαντικά τις αρθρώσεις όπως  είναι το ποδόσφαιρο και το τένις, αλλά το ίδιο προκαλούν  και πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή οι ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Ένα ενζυματικό σύμπλοκο, έρευνας και ανάπτυξης της Eubage Laboratories Belgium,  αυξάνει την απορρόφηση από τον οργανισμό των απαραίτητων συστατικών για την υγεία των αρθρώσεων. Το ενζυματικό σύμπλοκο C89 αναπτύσσει κυρίως τις ενζυματικές αντιδράσεις της υδρολάσης, οξειδοαναγωγάσης και κυτταρινάσης,  συμμετέχοντας σε διάφορες βιοκαταλυτικές και συνεργιστικές βιοχημικές αντιδράσεις.

 

Μηχανισμός Δράσης

Ενζυματική Βιοκατάλυση

  • Η α-αμυλάση υδρολύει τους άλφα-1,4 δεσμούς των πολυσακχαριτών σε δεξτρίνες, ολισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες, μαλτόζη ( μαλτοδεξτρίνη ) και γλυκόζη.
  • Ο καταλύτης C89 περιέχει την άλφα-αμυλάση του Bacillus amyloliquefaciens και σταθεροποιεί την αποτελεσματικότητα της αμυλασικής κατάλυσης.
  • Τα πρωτεολυτικά ένζυμα του καταλύτη C89 ( βρομελίνη και παπαϊνη ) συνδέονται με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και στερεά φυτά με αποτέλεσμα να αυξάνουν το ποσοστό, την ποσότητα και την ταχύτητα απορρόφησης.
  • Οι εξωγλυκανάσες, ενδογλυκανάσες και β- γλυκοσιδάσες του μικροοργανισμού Trichoderma reesei διαδοχικά υδρολύουν την κυτταρίνη σε μόρια γλυκόζης.

Το προιόν  Enzysamine, περιέχει τα σημαντικότερα και απαραίτητα δομικά συστατικά των χόνδρων καθώς και το σύμπλοκο C89 οδηγώντας σε Υψηλή Απορρόφηση Για Την Υγεία Των Αρθρώσεων

85% απορρόφηση της γλυκοζαμίνης με τον ενζυματικό καταλύτη C89

«Με την υψηλή απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό, ενισχύεται η φυσική προστασία των αρθρώσεων από τη μηχανική καταπόνηση»

Πλεονεκτήματα Συστατικών

Το Enzysamine είναι αποκλειστικά φυτικής σύστασης. Αναπτύσσει τις απαραίτητες ενζυματικές ενέργειες ώστε να αυξήσει έντονα την αφομοίωση και τη βιοδιαθεσιμότητα των βιταμινών, μετάλλων και αποξηραμένων φυτικών εκχυλισμάτων με βάση το άμυλο του ρυζιού.

Συγκεκριμένα:

Θειική γλυκοζαμίνη: Ουσία απαραίτητη για την παραγωγή του συνδετικού ιστού στον οργανισμό και για την κινητοποίηση της παραγωγής ουσιών που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων και τη διαδικασία επιδιόρθωσής τους.

  • Συμμετέχει στην παραγωγή πρωτεογλυκανών με άμεση επίδραση στην σύνθεση αυτών των βλεννοπολυσακχαριτών από τα χονδροκύτταρα.
  • Είναι σημαντικό στοιχείο της σύνθεσης του βλεννοπολυσακχαρίτη, με υπολειμματική δράση στον πόνο και στο οίδημα.

Θειική χονδροϊτίνη, είναι Χονδρο- προστατευτικός παράγων ο οποίος :

  • Συλλαμβάνει το νερό και το κατευθύνει προς τις πρωτεογλυκάνες με αναστολή επίσης της υαλουρονιδάσης, ένα ένζυμο που προκαλεί μείωση του ιξώδους του υαλουρονικού οξέος.
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της οσμωτικής πίεσης και τη συντήρηση του χόνδρου.

Η συνέργεια των δύο ουσιών αυξάνει τη δραστικότητα του υαλουρονικού οξέος στο αρθρικό υγρό.

Γλυκονικό μαγγάνιο, είναι συνένζυμο με πολλές ενζυματικές αντιδράσεις που

  • συνδέονται με την σύνθεση και αποικοδόμηση χόνδρου, και
  • αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της γλυκοζαμίνης

 

Ακόμη:

Ανθρακικό ασβέστιο

Φαινολικές γλυκοσίδες, ειδικά σαλικυλικό οξύ, από Filipendula ulmaria (Meadowsweet)

Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM)

Το Enzysamine με μια ματιά

Enzysamine

Το Εnzysamine είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό του συνδετικού ιστού.

Συγκεκριμένα:

Ενισχύει τη  δομή των οστών και προωθεί την αποκατάσταση και την αναδόμηση των χόνδρων.Έτσι ενισχύεται η φυσική προστασία από την μηχανική καταπόνηση και καταπολεμάται η φλεγμονή και ο πόνος.

Παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην Ελλάδα διατίθεται από την Life NLB Ltd

 

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 9385/2-2-2017

Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Δοσολογία

2-3 κάψουλες / ημέρα

Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα Σ/Δ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας.

Το Enzysamine διατίθεται στα φαρμακεία.